Douane

Het ‘inklaren’ van geïmporteerde goederen is een vast terugkerende en veelal tijdrovende handeling die onvermijdelijk is verbonden aan het invoeren van goederen. IMEX helpt u hierbij!

Tijdsbesparing

Het ‘inklaren’ van geïmporteerde goederen is een vast terugkerende en veelal tijdrovende handeling die onvermijdelijk is verbonden aan het invoeren van goederen. IMEX biedt de mogelijkheid om uw goederen vanuit Rotterdam in te klaren voor alle landen binnen de Europese Unie. Na invoer en inklaring zijn daarmee alle verdere douaneformaliteiten overbodig, zodat er bijvoorbeeld geen vertraging meer kan optreden bij de grenzen van de landen van door- en/of invoer.

Beperken, uitstellen of voorkomen van invoerrechten

Inklaren vereist specifieke kennis. IMEX is gespecialiseerd in het inklaren van alle denkbare goederen en het verzorgen van de bijbehorende documenten. Die kennis en ervaring kan goed van pas komen en behalve tijdwinst ook andere besparingen opleveren. Bijvoorbeeld omdat wij sommige goederen ook ‘voorlopig kunnen inklaren’ waardoor betaling van invoerrechten kan worden vermeden. Dat is mogelijk wanneer goederen bijvoorbeeld binnen een half jaar na ontvangst, weer worden doorgevoerd en –geleverd.

Neem contact op voor de meest voordelige oplossing.

Vragen?

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij informeren u graag en helpen u bij de zoektocht naar de juiste ondersteuning.

Wij bieden ook

 • Zeevracht

  Zeevracht

  Zeevracht is een relatief goedkope vervoersvorm: een stuk voordeliger dan bijvoorbeeld luchtvracht of landtransport.

 • Luchtvracht

  Luchtvracht

  Luchtvracht is een ideale vervoersvorm voor hoogwaardige, waardevolle goederen die veilig en snel op hun bestemming moeten komen of voor goederen die bovendien vers moeten blijven.

 • Landtransport

  Landtransport

  IMEX verzorgt vervoer door geheel Europa. Van deur tot deur, als u dat wilt. Met volle containers, deelladingen, per truck of trein. U hoeft daarmee niet zelf uw transport naar of van een haven te regelen.