Rijntransport


Groeiende vervoersvariant

Rijntransport is een groeiende vorm van containertransport over water, met name over de grotere Europese rivieren. Containervervoer over water door Europa is een ‘schone’ vorm van vervoer en is  bovendien scherp geprijsd, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld landtransport. Rijnschepen kunnen tegenwoordig 400 tot 500 containers laden en de vaartijd van bijvoorbeeld Rotterdam naar Ludwigshafen is slechts 3 dagen.

Veel bestemmingen mogelijk

Als internationale expediteur kan IMEX rederijcontainers vervoeren over water in Europa,: met name bestemmingen in landen als bijvoorbeeld België, Duitsland, Frankrijk ,Luxemburg, Oostenrijk  en Zwitserland, omdat deze landen beschikken over havens met inzamelpunten voor lege containers. Hierdoor is voor bijna iedere bestemming een ‘single transport’ (u betaalt alleen de heenreis)  mogelijk.

Continue leveringen

Rijntransport is een ideale vervoersvorm – zowel voor import als export - voor bijvoorbeeld goederen die in een continue stroom moeten worden geleverd en waarbij die continuïteit belangrijker is dan de reistijd zelf.
Rijntransport beperkt de belasting van het wegennet in belangrijke mate en is hierdoor ook niet of nauwelijks gevoelig voor bijvoorbeeld verkeershinder en/of vertragingen als gevolg van files.

Neem contact op voor de meest voordelige oplossing.

Per rijnschip door Europa voor de

helft van de prijs.